Vița de vie - soiuri rezistente


Soiuri de vita de vie cu rezistenta biologica. Strugurii sunt una dintre cele mai gustoase,cele mai sanatoase,cele mai hranitoare fructe,insa ca si cultivare este o planta care necesita foarte multe lucrari de prevenire si combatere a bolilor si a daunatorilor,prin folosirea pesticidelor si a insecticidelor,substante care dauneaza grav organismului uman.

Prin soiuri de vita de vie rezistente se inteleg soiurile care prezinta o rezistenta superioara la principalele boli criptogamice:mana si fainarea si astfel se pot cultiva cu tratamente minime (2-3) sau deloc.In acest mod putem consuma, copii,adulti,bolnavi,fructe sanatoase de la mijlocul verii pana toamna tarziu.

Aceste soiuri sunt nepretentioase fata de sol,se pot cultiva oriunde,au o crestere viguroasa,cu o productie mare de struguri,ceea ce impune asigurarea unor conditii de hrana (fertilizare)si de umiditate in sol,care sa satisfaca integral cerintele mari ale acestor vite. Rezistenta la ger a soiurilor din aceasta grupa,este in general mai mare decat a celor nobile.

Productia acestor soiuri este considerat de regula ca „produs ecologic”,astfel putem avea pe masa un fruct ecologic,un must ecologic,un vin ecologic si putem duce o viata mai sanatoasa.

Plantarea soiurilor rezistente este ideal pentru cei care nu au timp in fiecare zi sa se ocupe cu cultivarea vitei de vie,dar totusi doresc un fruct sanatos si gustos pentru familie si in special pentru copii.Ne place sa ne mandrim cu fructele produse de noi, care sunt intotdeauna cele mai gustoase si despre care stim ca nu sunt supra-tratate,deoarece acest lucru depinde numai de noi.Valoarea inestimabila a soiurilor rezistente de vita de vie care produc struguri de masa,consta in faptul ca in perioada de coacere strugurii nu trebuie stropiti cu nici o substanta,deoarece nu este nevoie.Astfel se poate cosuma si savura,incredibila bogatie a acestor fructe in vitamine si minerale atat de necesare organismului uman.

Si la la noi gasiti asemenea soiuri,profitati de ele!

Vița de vie Fanny R

Caracteristici:

Este un soi de vita productiv, cu ciorchini mari (medie 450g), boabe dese, mari ,rotunde, alb-galbui, crocanti. Ciorchinii sunt dispusi uniform pe butuc, ceea ce confera valorificarea totala a productiei ca struguri de masa.

Strugurii se recolteaza usor si repede,se ambaleaza frumos si rezista bine la transport.Necesita taieri lungi si putine lucrari in verde.Are rezistenta foarte buna fata de boli si putregai,nepretentios fata de sol si mediu.

Este un soi aratos,valoros,de piata.Datorita rezistentei fata de boli,se poate cultiva si ca produs BIO,cu tratamente minime.Poate fi un soi valoros in micile gradini,si la producatorii de struguri-BIO.

Epoca de maturare: mijloc de septembrie.


Vița de vie Aromata de Cserszeg

Caracteristici:

Este un soi de struguri destinat pentru producerea de vin alb. Este un soi cu crestere mediu spre viguros, productiv nepretentios fata de sol si factorii de mediu, rezistenta buna la ger si boli, sensibil la seceta. Produce un vin de calitate, cu un buchet inconfundabil, parfumat, usor condimentat. Strugurii sunt medii spre mari, 150 g, cu bobul rotund, roz-aramii, zemoase, cu coaja subtire dar rezistenta, usor condimentata.

Epoca de maturare: mijlocul lunii septembrie.


IMPORTANT! Schema de tratament fitosanitar anual pentru vita de vie
Trandafiri

Ciumbrud Plant

Aiud, Str. Garii, Nr. 20, Jud. Alba
N.R.C: J01/330/2005
CUI: R017364510
Administrator: Bakk Emeric Levente
Telefon: 0258 865 188
Tel./Fax: 0258 866 111
Mobil: 0722 672 725
Mobil: 0735 191 401
E-mail: ciumbrudplant@gmail.com
Web: www.ciumbrudplant.ro
Magazin Online: www.4garden.ro