Vița de vie roșie de masă


Vița de vie Anita

Caracteristici:

Soi rosu de masa, cu crestere viguroasa, nepretentios fata de sol si factorii de mediu.

Strugurii sunt mari (250 - 300 g), cu boabe dese alungite de culoare rosiatica, gust neutru.

Necesita taieri lungi si lucrari in verde. Datorita aspectului frumos poate fi un soi apreciat al gradinilor

Epoca de maturare: inceput de octombrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Cardinal

Caracteristici:

A fost obtinut in California, la Statiunea Fresno, prin hibridarea soiurilor Flame Tokay (Ahmeur bou Ahmeur) x Ribier (Alphonse Lavalle).

Cardinal este un soi cu perioada scurta de vegetatie (155-160 zile), timp in care necesita 1800 – 1900 C temperatura utila. In schimb vegetatia se preungeste pana toamna tarziu, din care cauza nu matureaza lemnul lastarilor decat pe 2/3 din lungimea lor. Are vigoare mare si fertilitate ridicata (75 – 80 % din lastari sunt fertili).

Rodeste si pe copili, acestea putand fi folosite la taiere, pentru recuperarea productiei de struguri in iernile cand pierderile de ochi sunt mari.

Rezistente biologice : foarte slaba la ger (-14C, -16C) si la seceta; sensibili la mana si oidium, excorioza si scurt – nodare; toleranta mijlocie la putregaiul cenusiu al strugurilor. Este predispus la meiere si margeluire, temperaturile scazute si ploile din timpul infloritului accentueaza fenomenele, dimiuandu-se procentul de productie marfa.

In regiunile din sudul tarii, Cardinal ajunge la maturitate de consum intre 1-10 august, iar in zonele de deal, subcarpatice, pe la jumatatea lunii. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare – cca. 15-20 zile, cu conditia sa nu survina ploi.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Dunawska

Caracteristici:

Soi cu crestere viguroasa, nepretentios fata de sol si factori de mediu, rezistent la ger si putregai, necesita putine lucrari in verde.

Strugurii sunt foarte mari 380 – 400g, cu bobul alungit, rosiatic, coaja subtire, crocanta.

Epoca de coacere - inceput de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Chasselas Rose

Caracteristici:

Vigoare mijlocie-mare, cu corzi brune-rosiatice, cu internoduri de lungime mijlocie. Frunzele sunt mari, verzi-inchise. Are continut ridicat de zaharuri. Nu este pretentios fata de sol, este relativ rezistent la inghet, suporta seceta. Boabele nu putrezesc, insa nu rezista la transport.

Din struguri se face un vin gustos. Strugurii sunt mijlocii-mari (140-150 g), mijlociu dese. Boabele mijlocii-mari, rotunde, rosii, cu pruina putina. Coaja este subtire, dar rezistenta. Pulpa crocanta, zemoasa, gustoasa.

Epoca de maturare: septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


IMPORTANT! Schema de tratament fitosanitar anual pentru vita de vie
Trandafiri

Ciumbrud Plant

Str. COLINEI, Nr. 25, CIUMBRUD, Jud. Alba
N.R.C: J01/330/2005
CUI: R017364510
Administrator: Bakk Emeric Levente
Telefon: 0258 865 188
Tel./Fax: 0258 866 111
Mobil: 0722 672 725
Mobil: 0735 191 401
E-mail: ciumbrudplant@gmail.com
Web: www.ciumbrudplant.ro
Magazin Online: www.4garden.ro