Vița de vie neagră de masă


Vița de vie Esther

Caracteristici:

SOI REZISTENT. Strugurii Esther fac parte din categoria strugurilor de masa. Vigoare mare, corzile sunt brun-galbui. Frunzele de marime mare-mijlocie, pentagonale, verzi deschise.

Este un soi cu fructificatie abundenta, cu rezistenta buna fata de boli. Boabele nu putrezesc. In anii nefavorabili, fertilizarea este mai slaba, in aceste cazuri in ciorchine printre boabele coapte raman si boabe verzi. Strugurii sunt mari (300-350 g), cu boabele dispuse compact. Boabele sunt mijlocii-mari (3,7 g), de culoare albastru inchis, puternic brumate. Coaja este subtire. Pulpa este tare, zemoasa, insa cu gust neutru, samburii sunt mici.

Epoca de maturare: inceput de august.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Codreanca

Caracteristici:

Sinonim: Black Magic

Soi nou de vita-de-vie cu termenul de coacere foarte timpuriu (110-115 zile), creat in rezultatul hibridarii între soiurile Moldova si Marsaliskii.

Acest soi începe sa capete popularitate pe piata soiurilor timpurii datorită strugurilor mari si frumosi, cu bobul mare, oval-alungit si a gustului fin-atractiv.

Rezistenta la inghet este sporita, ceea ce permite cultivarea acestui soi in zone mai inalte, dupa metoda culturii neprotejate.

Soiul este foarte receptiv la utilizarea irigarii si fertilizarea solului. Productivitatea – 12-13 t /ha. Greutatea medie a strugurelui: 440 g; masa medie a bobiţei: 5-6 g.

Priorităţi: rezistenţă sporită la mana viţei-de-vie, făinarea, antracnoză, putregaiul cenuşiu.

Rezistenţa la îngheţ: -22º C.

Portaltoi: S04


Vița de vie Perla Neagră

Caracteristici:

Soi negru de de masa, recent obtinut in California

Strugurii sunt de calitate, mari, conici, cu o greutate medie 600-800g, fertilitate buna, rezistenta buna la manipulare si transport, potriviti pentru depozitare lunga.

Boabele sunt mari (6-7g) oval-alungite, de culoare negru-purpuriu, coaja destul de groasa, aroma neutra, are o medie de 1 sau 2 seminte.

Epoca de maturare: mijlocul lunii octombrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Muscat de Hamburg

Caracteristici:

Perioada de vegetatie mijlocie 165-170 zile, timp in care necesita peste 30 C temperatura globala.

Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna, 50-60% din lastari sunt fertili. Este sensibil la meiere si margeluire, fenomene care se manifesta puternic spre varful ciorchinilor. In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg.

Rezistente biologice: mijlocie la ger (-18C); slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor. In zonele de ses este puternic atacat de molii.

Portaltoi: KOBER 5BB / S04


Vița de vie Nero

Caracteristici:

Soi de vigoare mare. Corzile sunt de culoare brun-galbuie, cu internoduri de lungime medie. Frunzele sunt mari, verzi inchise.

Strugurii sunt mari (200 g), cu boabele dispuse cu desime medie pe ciorchine. Boabele sunt de marime mijlociu-mare, alungite, albastru-inchise. Pulpa este zemoasa, crocanta, cu gust aromat si are numerosi samburi mari. Coaja este subtire. Greutate: 200-220g.

Epoca de maturare: inceput de august.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Moldova

Caracteristici:

Soi cu vigoare mare, cu corzi groase, de culoare brun-deschisa. Frunza este foarte mare, cordiforma, verde-deschisa. Are productivitate mijlocie sau mare. Rezistenta la ger este buna, suporta bine seceta.

Strugurii sunt foarte mari (500-800 g). Boabele sunt mari, ovale, de culoare albastru-violacee, cu coaja groasa, dar frageda. Pulpa este incolora, tare, crocanta, fara samburi.

Epoca de maturare: la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie.

Portaltoi: S04


Vița de vie Suvenir

Caracteristici:

Suvenir este un soi cu crestere mediu spre viguros,nepretentios fata de sol si factori de mediu,rezistenta buna la ger si putregai. Nu necesita multe lucrari in verde.

Strugurii sunt mari (380-400g), cu bobul albastru, foarte alungit, coaja subtire, crocanta, cu o aroma fina, specifica.

Epoca de maturare: inceput de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Napoca

Caracteristici:

Obtinut din combinatia hibrida a soiurilor: Alphonse Lavallee x (Regina Viilor x Muscat Hamburg), la SCH Cluj-Napoca. Se impune prin productivitate ridicata si rezistenta sporita la ger.

Soi cu vigoare mijlocie, perioada de vegetatie 160-170 zile si fertilitate ridicata (65-70% lastari fertili). Dezmugureste devreme, in prima parte a lunii aprilie, parga strugurilor incepe dupa data de 25 iulie, iar maturarea de consum este realizata spre sfarsitul lunii august.

Matureaza bine lemnul lastarilor si diferentiaza mugurii de rod incepand de a baza coardelor. Forma de conducere recomandata este cordonul bilateral cu tulpina semiinalta, taierea in cepi scurti de rod sau verigi scurte de rod. Sarcina care se lasa la taiere este de 40-45 ochi/butuc.

Rezistente biologice : toleranta ridicata la ger (-20, -22C); rezistenta buna la mana si putregaiul cenusiu al strugurilor; sensibil la oidium.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Tamina

Caracteristici:

Soi creat la SCDVV GREACA prin hibridarea soiurilor Bicane x Muscat de Hamburg. Soi foarte viguros, cu perioada lunga de vegetatie (180-190 zile), si cerinte ridicate fata de temperatura.

Strugurii sunt mari si foarte mari ( 600-800 g ), conici, aripati, de culoare rosie - violacee. Sunt foarte rezistenti la transport si se pastreaza timp indelungat, 3 - 5 luni peste iarna. Boabele mari, sferice - usor ovale, cu pielita groasa, pulpa carnoasa si densa, aroma fina de muscat.

Rezistenta la inghet este sporita, ceea ce permite cultivarea acestui soi in zone mai inalte, dupa metoda culturii neprotejate.

Productivitatea – 16-18,3 t /ha. Rezistenţa la îngheţ: -20º C

Varietate tarzie menita sa prelungeasca perioada de consum a strugurilor in stare proaspata.

Epoca de maturare: sfarsit de septembrie - inceput de octombrie.

Disponibil pe portaltoi KOBBER 5 BB


IMPORTANT! Schema de tratament fitosanitar anual pentru vita de vie
Trandafiri

Ciumbrud Plant

Aiud, Str. Garii, Nr. 20, Jud. Alba
N.R.C: J01/330/2005
CUI: R017364510
Administrator: Bakk Emeric Levente
Telefon: 0258 865 188
Tel./Fax: 0258 866 111
Mobil: 0722 672 725
Mobil: 0735 191 401
E-mail: ciumbrudplant@gmail.com
Web: www.ciumbrudplant.ro
Magazin Online: www.4garden.ro